Retete de bauturi

Sirop de catina

Retete de bauturi: Sirop de catina

Sirop de catina



Ingrediente reteta:


  1. 2 kg. de fructe proaspete de catina

  2. 1 kg. miere



Timp de preparare: 30 de minute


Mod de preparare:

Se separa fructele de crengute, cu mare grija sa nu ne intepam. Se spala si se usca foarte bine. Se zdrobesc cu blenderul apoi se strecoara printr-o sita foarte fina sau printr-un tifon. Lichidul rezultat se amesteca cu mierea si se punem in sticle inchise ermetic. Cat se lucreaza cu catina este recomandat sa se foloseasca vase si ustensile din plastic, sticla sau lemn, pentru a nu oxida. Se pastraza siropul la frigider si se amesteca din cand in cand prin rasturnare. Se poate pastra timp de 2 - 3 luni. Din siropul de catina se i-a cate 2 - 3 lingurite inainte de micul dejun.

Retete de bauturi: din categoria siropuri





Bijuteria de lux Papillon Construct