Retete de bauturi

Sirop de porumbele

Retete de bauturi: Sirop de porumbele

Sirop de porumbele



Ingrediente reteta:


  1. 1 kg. de fructe coapte de porumbele culese dupa prima bruma

  2. 1 kg. de zahar



Timp de preparare: o ora si 30 de minute


Mod de preparare:

Porumbele adunate se curata de codite si se spala in mai multe ape reci, dupa care se pun in oala si se acopera cu apa rece si se pun la fiert cca. 30 minute, pana ce le crapa pielita. Dupa ce se racesc se strecoara de zeama apoi se paseaza bine cu o lingura pana se indeparteaza samburi si pielita. Sucul rezultat mai trebuie strecurat inca o data printr-o sita mai deasa si se adauga apa pentru a obtine un litru de lichid, dupa care se adauga zaharul si se pune la fiert. Siropul cu zahar se fierbe 30 minute, la foc domol, spumad cand si cand cu o spumiera. Siropul se depoziteaza in sticle cu capac etans si se pastreaza la rece, mai multe luni.

Retete de bauturi: din categoria siropuri





Bijuteria de lux Papillon Construct