Pentru acest sirop sunt necesare 4 kilograme de fructe bine spalate care se pun in apa rece si se lasa vasul 24 de ore, acoperit, apoi se scurge totul printr-un tifon. Pentru fiecare litru de zeama rezultata se adauga 1 ½ kg. de zahar. Se amesteca ...
Retete de bauturi noi: Reteta numarul 5 din categoria siropuri
Se pun fructele intr-un vas si se toarna peste ele apa cat sa le acopere pe jumatate. La 3 litri de lichid se adauga 1 pliculet sare de lam?ie. Se lasa pana a doua zi cand fructele se zdrobesc bine si se strecoara totul printr-un tifon, dupa care la fiecare ...
Retete de bauturi noi: Reteta numarul 6 din categoria siropuri
Intr-un vas se pune apa la fiert, iar cand da in clocot, se opreste focul si se adauga cimbrisorul, dupa care se acopera vasul cu un capac si se lasa sa infuzeze pana cand se raceste. Compozitia obttinuta se strecoara si se amesteca cu zaharul si sucul ...
Retete de bauturi noi: Reteta numarul 7 din categoria siropuri
Se pune pe aragaz siropul compus din: apa, zaharul si zeama de lamaie si se lasa pana capatat o consistenta dorita dupa care se lasa se racoreasca 5 minute. Dupa cele 5 minute se adauga florile spalate bine si se amesteca usor. In ultima faza se toarna ...
Retete de bauturi noi: Reteta numarul 8 din categoria siropuri