Pentru siropul de fragi se curata 1.5 kg. de fragi care se pun sa fiarba cu 250 ml. de apa. Cand fragi incep sa plezneasca, se pun intr-un tifon ca sa se scurga zeama. Dupa ce s-au scurs bine, se lasa zeama catva timp sa se limpezeasca. Se pun apoi la ...
Retete de bauturi: Reteta numarul 17 din categoria siropuri
Coaja de portocala se rade si se pune intr-un castron cu 500 gr. zahar si se freaca bine. Separat, se pune la fiert restul de zahar cu1 litru de apa timp de 15-20 de minute. Se adauga apoi sarea de lamaie, zeama de portocala, zaharul frecat cu coaja de ...
Retete de bauturi: Reteta numarul 18 din categoria siropuri
Merele se spala si se taie in bucati dupa care se pun la fiert intr-un litru de apa. Se scurg si se piseaza. Se adauga zahar peste pulpa obtinuta si se pune compozitia pe foc, amestecand continuu, pana da in clocot. Se adauga amidonul dizolvat, siropul ...
Retete de bauturi: Reteta numarul 19 din categoria siropuri
Se curata visinele de samburi, pulpa se acopera cu zahar si se lasa sa stea asa cateva ore. Samburii se sparg si se pun la fiert intr-o oala cu un litru de apa si se lasa pana da un clocot, dupa care se strecoara. Lichidul obtinut se toarna peste visine ...
Retete de bauturi: Reteta numarul 20 din categoria siropuri