Se spala si se curata capsunile de resturile de frunze, se spala in mai multe ape si se pun intr-un vas emailat. Se zdrobesc cu mana, se lasa vasul la rece 10 ore, dupa care se strecoara prin tifon si se lasa siropul sa se limpezeasca. Separat se pune ...
Retete de bauturi: Reteta numarul 29 din categoria siropuri
Intr-un vas cu capac se pun doi litri de apa si zaharul ce trebuie mestecat pana se topeste, dupa ce s-a topit zaharul se lasa pana da in clocot. Intr-un borcan se aseaza pe fund florile de soc si lamaile peste care se toarna apa clocotita. Dupa ce se ...
Retete de bauturi: Reteta numarul 30 din categoria siropuri
Se spala bine mugurii de brad si se lasa de seara pana dimineata intr-o oala cu apa intr-o sita. Dimineata se ridica usor sita ca sa ramana in apa toate impuritatiile. Mugurii spalati se pun intr-o oala curata si se pune apa pana sunt acoperiti. Oala ...
Retete de bauturi: Reteta numarul 31 din categoria siropuri
Florile de soc se scutura si se trec printr-un jet rapid de apa. Se taie pe cat posibil crengutele in asa fel incat sa ramana numai florile. Lamaile se taie felii, dupa care florile si lamaile se aseaza impreuna intr-un vas mai mare. Apa se pune la fiert, ...
Retete de bauturi: Reteta numarul 32 din categoria siropuri