Pentru siropul de brad macerat se spala mugurii, apoi se scurg si se pun in borcane mari, cate un rand de mugur si 1 kg. zahar, pana avem 5 randuri de muguri de brad si 5 randuri de zahar. Legam borcanele si lasam la macerat timp de 40 de zile. La sfarsit, ...
Retete de bauturi: Reteta numarul 25 din categoria siropuri
Mugurii de brad se fierb in apa timp de o ora. Dupa ce s-au racit, stoarcem prin tifon, iar sucul rezultat se fierbe cu zahar. 500 ml. de sirop se pune la fiert cu zaharul, apoi adaugam 2 linguri de zeama de lamaie si lasam la fiert timp de 20 de minute. ...
Retete de bauturi: Reteta numarul 26 din categoria siropuri
Pentru serbetul aromat de capsuni, se fierb 1 kg. zahar cu o jumatate de pahar de zeama de capsuni limpezita si stoarsa prin tifon. Daca nu avem zeama suficienta, putem completa cu apa. Se lasa sa dea cateva clocote dupa care se adauga zeama de la o jumatate ...
Retete de bauturi: Reteta numarul 27 din categoria siropuri
Se separa fructele de crengute, cu mare grija sa nu ne intepam. Se spala si se usca foarte bine. Se zdrobesc cu blenderul apoi se strecoara printr-o sita foarte fina sau printr-un tifon. Lichidul rezultat se amesteca cu mierea si se punem in sticle inchise ...
Retete de bauturi: Reteta numarul 28 din categoria siropuri